Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home

Planidoo voor steden en gemeenten Dé tool waarmee het organiseren van evenementen makkelijk wordt

Jij kent je stad of gemeente
Of een organisator nu een fuif, buurtfeest, festival of andere activiteit organiseert, jij weet hoe de gemeente hem of haar best kan ondersteunen. Van de nodige vergunningen over de juiste subsidies tot allerlei handig uitleenmateriaal. Maar is het altijd eenvoudig voor de organisator om die informatie te vinden? En is een aanvraag al online te doen via een evenementenloket dat het eenvoudiger maakt voor de organisator zoals in Planidoo 2.0

Wij kennen de organisatoren én vrijwilligers
Er zijn nu bijna 3000 organisatoren actief op Planidoo die bijna 1000 evenementen georganiseerd hebben. We weten dus goed waarmee vrijwilligers, die alsmaar vaker niet aangesloten zijn bij een vereniging, het moeilijk hebben. Terwijl "zestig procent van de bestuursleden van verenigingen in Vlaanderen tussen de vijftig en de zeventig is en veel verenigingen dreigen binnen tien jaar te verdwijnen door vergrijzing, een achterhaalde missie en een niet aangepaste vrijwilligersaanpak" (cfr Joris Piot) slaagt Planidoo er in om een heel diverse mix zowel qua leeftijd als qua afkomst gebruikers aan te trekken. 

Planidoo verbindt
Met een gemeentelijk subdomein in Planidoo 1.0 moet een vrijwilliger of organisator nooit meer zoek naar informatie. Op basis van het type evenement en de locatie toont Planidoo enkel de relevante informatie. Zo verlaagt de drempel om te organiseren en kunnen er méér evenementen georganiseerd worden. Bovendien kan er met Planidoo 2.0 vanaf juni 2017 een intelligent evenementenloket aan toegevoegd worden waarmee vergunningen aanvragen, subsidies bekomen e.a. veel eenvoudiger wordt voor de organisator.

Deze steden en gemeenten testen Planidoo 1.0 :

Planidoo ook in jouw gemeente?

Wil je organisatoren en vrijwilligers in jouw stad of gemeente hét hulpmiddel bij uitstek geven voor het organiseren van vrijetijdsactiviteiten en evenementen?

 

Mail dan nu!