Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home
Afgelopen

Concert: Bert Van Laethem en Lode Vercampt

Genieten van een vrije improvisatie rond “vrouwelijke energie” in de breedste zin van het woord.Een meditatie die ontstaat in het “nu”, geïnspireerd door het moment,zon der afspraken, kortom… een vrije klankervaring.

Bert Van Laethem kreeg zijn klassieke opleiding als violist in het Lemmensinstituut in Leuven en de Liszt Academie in Budapest. De traditionele Oost-Europese muziek heeft daar een grote indruk op hem gemaakt en brengt hem in contact met de Servische accordeonist Ivica Vucelja waarmee hij jaren het duo Mallou heeft gevormd. Daarnaast bleef hij wel altijd contact houden met de klassieke muziek en werkte hij samen met vele orkesten en ensembles waaronder het Huelgas Ensemble, de Beethovenacademie, het Instrumentale Brugense, muziektheater Walpurgis en Transparant, Il Fondamento, het Prometheus Ensemble, Hermes Ensemble, het Paleis,...
Sedert 1998 is hij ook concertmeester van het kamerorkest La Chapelle de Lorraine te Brussel.

Lode Vercampt studeerde cello aan het Gentse Conservatorium en pendelt sindsdien tussen concert- en theaterpodia. Hij speelde en schreef muziek voor verschillende theaterproducties van onder anderen Het muziek Lod, Villanella, Het Net, Kunstencentrum Vooruit , de Beursschouwburg ,Het Paleis …waarvan de reisvoorstellingen hem naar diverse locaties in Amerika, Japan, Europa en Taiwan brachten. Hij werkte freelance voor Il Novecento, de Vlaamse Opera, I Fiamminghi en Prima la Musica. Balancerend tussen klassieke muziek en vrije improvisatie speelt hij momenteel met verschillende formaties in binnen- en buitenland.

Toegangsprijs: Vrije bijdrage (Richtprijs € 12)
Meer informatie en inschrijven kan via www.sintjansberg.be

Uitgelichte projecten

Alle projecten

Met Planidoo organiseer je heel gemakkelijk zelf een super leuk event.