Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home
Afgelopen

Leonore op VOLTA XL

Leonore kwam als winnaar uit onze ‘Lokale Helden’ wedstrijd! Zij opent de Foyer Theaterzaal op VOLTA XL, op 30 april in Vooruit in Gent. 

Solo, met enkel een Contrabas en een Cello om haar te ondersteunen. Dat wordt daar overdreven intiem…

Leonore, de band van zangeres Chloë Nols, speelt graag met tegenstellingen. Zo oogt de jonge Brusselse frêle en kwetsbaar, maar schijn bedriegt. Haar liedjes verraden een onwrikbare melancholie, op het masochistische af, en haar teksten zitten vol weerhaakjes en doornen. Na dik twee jaar optreden, samen met groepen als de Amerikaanse indie band Avi Buffalo, en met binnenlandse toppers als Amatorski en Intergalactic Lovers, komt in september 2015 het debuutalbum van Leonore uit. Veel schoon volk helpt mee de plaat te producen: Hannelore Bedert, Thomas Vanelslander (Gorki en Arno) en FilipTanghe (Balthazar). Het resultaat klinkt soms ingetogen en zoekend, andere keren robuust en cynisch. 

Leonore bespeelt graag meerdere registers: akoestische nummers worden moeiteloos afgewisseld met elektronische elementen. Maar vooral de zang van Chloë Nols, een feisty looking girl, in combinatie met de cello en de meerstemmigheid schraapt de ziel leeg. Het nummer 'The Island', vorige winter op Radio 1 gedraaid, zet de toon.

Leonore treedt meestal op met een vierkoppige band, maar op VOLTA komt ze tonen dat ze ook akoustisch overeind blijft.

Uitgelichte projecten

Alle projecten

Met Planidoo organiseer je heel gemakkelijk zelf een super leuk event.