Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home
Afgelopen

lokale helden


Lokale Helden: Herks muzikaal en ander talent in actie op marktplein

Op 1 mei mag je royaal uitslapen, donderdagavond 30 april betekent dus royaal doorzakken, en daar heeft Poppunt de ideale formule voor. Met Lokale Helden wil de organisatie gemeentebesturen aansporen om plaatselijke muzikanten en groepen in de spotlight te zetten. Maar Herk-de-Stad zou Herk-de-Stad niet zijn, mocht het hier niet wat grootster zijn.

Op donderdag 30 april vanaf 18 uur krijgen een heleboel Herkse lokale helden een podium. Het marktplein en een aantal omliggende leuke locaties transformeren tot concertzaaltjes en tentoonstellingsruimtes. Het wordt een bonte verzameling van odes, lofliederen, concerten voor en door lokale helden. Alles ligt op wandelafstand van elkaar en alle voorstellingen worden meerdere keren gespeeld,z odat iedereen van alles kan genieten. Naast de Herkse muzikale helden, zorgen ook lokale helden in hun specifiek vakgebied voor randanimatie en de nodige catering. Dat maakt dat Leaves for snow, Emily Woo, Hasjke, Young Jazz, IlseJooken, Valerie Haesen, Herman Durwael, Simon Quintens, Valère Paulissen, Marcel Gielen, Willy Brems, Rita van de Marmiet, Hanne Verstreken en verschillende (ex-)leerlingen van de Sint-Martinusscholen die de voorbije jaren met Hartstocht voor heel wat spektakel zorgden op één avond op het marktplein van Herk-de-Stad te bewonderen zijn. Ook zijn er enkele odes aan overleden lokale helden.

Zoveel lokaal talent verzamelde nog nooit op één plaats in Herk-de-Stad. De avond wordt afgesloten in Jeugdhuis XL met een optreden van Jacle Bow en een afterparty met dj's van eigen bodem.

Wat er allemaal gaat gebeuren, blijft voorlopig nog een goed bewaard geheim. Om toch een tipje van de sluier op te lichten, mag je wel weten dat er stipt om 18 uur gestart wordt met een supermooie act van en voor Marcel Gielen. Velen onder ons kennen hem van jarenlang drank te leveren in en rond Herk-de-Stad. Momenteel scheert hij hoge toppen in de duivensport! Het project ‘lokale helden’ start dus logischerwijze met het lossen van de duiven van Marcel! Ook dit willen we je niet onthouden: Rita van de Marmiet komt voor de allerlaatste keer voor alle Herkenaren haar heerlijke frietjes bakken.

Tot op 30 april op de markt van Herk !?

Uitgelichte projecten

Alle projecten

Met Planidoo organiseer je heel gemakkelijk zelf een super leuk event.