Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home
Afgelopen

Future Artists van 't Stad

Het Future Artists van 't Stad project vormt een springplank voor jong artistiek talent in de stad Antwerpen. Formaat Jeugdhuiswerk Vlaanderen neemt het initiatief als organisator en bezieler van dit project.

Met Future Artists van ’t Stad stellen zes Antwerpse jeugdhuizen zich open voor jong artistiek talent uit eigen buurt. Free Hands, Joké, Joh, Jong Valaar, MSC Ahlan en Tel 18 gaan allemaal op zoek naar (een) ‘artist(s) in residence’. Drie maanden lang kunnen uitverkoren jonge artiesten tijdens hun residentie in het jeugdhuis naar hartenlust repeteren, experimenteren, try-outen, tonen,exposeren en/of optreden.

Tijdens de residentieperiode valt er heel wat te rapen. De artiest krijgt de mogelijkheid om ongestoord en ongehinderd zijn ding te doen in een experimenteerruimte die hij ter beschikking krijgt gesteld door één van de jeugdhuizen. Daarnaast krijgt hij ook de kans om zijn werk te tonen aan een publiek.

Tot slot worden er een aantal ontwikkelingskansen aangeboden. Fameus zorgt voor personal coaching: een professionele artiest wordt verbonden aan de residentiële artiest, Poppunt zorgt voor een aanbod op maat en zorgt voor de brede communicatie van het project. Formaat biedt als organisator structurele steun aan de jeugdhuizen en biedt hen de kans om een op maat gemaakt communicatieplan op te stellen.  

Een feestelijke afsluiter is voorzien op donderdag 30 april 2015. Op deze dag organiseren de deelnemende jeugdhuizen een slotevenement waar de artiesten een eigen ‘moment of fame’ hebben.

Uitgelichte projecten

Alle projecten

Met Planidoo organiseer je heel gemakkelijk zelf een super leuk event.