Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home
Afgelopen

Kamp Noord

In heel wat donkere kelders, op stoffige zolders of in gemeentelijke repetitieruimtes zijn heel wat jongeren bezig met muziek maken. Allemaal hebben ze grote namen als voorbeeld. Ze hebben ook allemaal stiekem één droom: het podium bestijgen en de vele duizenden festivalgangers aan hun voeten krijgen. Dat is een meerjarenplan, beginnend met het volk rond de eigen kerktoren voor zich te winnen.
 
Het is in dat licht dat puntvis vzw het idee heeft ontwikkeld om een rally te organiseren waarin bands uit verschillende gemeentes uit het noorden van de kempen het tegen elkaar opnemen in een rally met als naam “Kamp Noord“. De wedstrijd is een samenwerking tussen negen gemeenten. Alle bands waarvan de gemiddelde leeftijd jonger is dan 30 jaar kunnen deelnemen aan de rally. Iedereen mag meedoen. Elk genre is toegestaan: pop, rock, R&B, soul, hip hop, heavy metal, disco, …Je moet alleen twee eigen nummers en één cover kunnen spelen.  

De wedstrijd loopt over vier voorrondes, twee halve finales en een finale. Op 30/4 vindt de eerste halve finale plaats. De wedstrijd loopt in samenwerking met zeven jeugdhuizen uit de regio. 

Alle finalisten winnen optredens op lokale festivals en lokale clubs, zoals Puntpop (Wuustwezel), Straatfeesten (Kalmthout), Pulptuur (Kapellen), Beatfarm (Essen),.. Verder bestaan de hoofdprijzen uit studiotijd en bandcoaching in muziekcentrum Trix. Op die manier wil Kamp Noord de winnaars een duwtje in de rug geven aan hun weg om de wereld te veroveren. Tijdens de finale worden bookers en managers uit de muziekwereld uitgenodigd. 

Doordat de site van Kamp Noord ook een overzicht bevat van alle bands uit de regio, biedt Kamp Noord een platform aan om organisatoren en jong talent uit de regio met elkaar in contact te brengen. 

Uitgelichte projecten

Alle projecten

Met Planidoo organiseer je heel gemakkelijk zelf een super leuk event.