Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home
Afgelopen

Lokale helden in Herent

30 april 2015

Lokale helden in het Wildemanspark

Op de vooravond van de dag van de arbeid kan je lokaal muzikaal talent ontdekken. Tussen 17 en 22u geven 6 lokale groepen het beste van zichzelf. Laat je verrassen en geniet van muziek van eigen bodem vergezeld van een lekker drankje en een (h)eerlijke BBQ van lokale hoeveslagerij 'Ten Halve'.

Wat hebben we in petto?

17.15 uur – 17.35 uur
Roselien Verboven
- piano en zang
Roos (14) speelt muziek vanaf haar achtste. Al snel gaf ze haar eerste optreden op een Music for Life free podium. Ook met de Herentse jeugdband KL!NK en de harmonie kreeg ze de smaak van het optreden te pakken. Ze volgde ondertussen les aan het conservatorium en in de Rockschool. Ze trad reeds op op Café Frappee voor enkele honderden medeleerlingen en gaf een voorprogramma voor Ronan McManus (GB). Dit wordt haar eerste concert in Herent. Aan de piano brengt ze enkele pakkende covers. Mis dit eerste optreden van aanstormend Herents talent niet.

18 uur – 18.30 uur
Funk’l & Guru
- Het lijkt wel de titel van de nieuwste animatiefilm van Pixar, maar Funk’l & Guru is wel degelijk de bandnaam van 5 enthousiaste (jonge) Leuvense muzikanten. Met invloeden van Rock, Modern Blues, Funk en hier en daar een vleugje jazz proberen ze hun publiek een gevarieerde set voor te schotelen, die aangenaam is om naar te luisteren.Gitaristen Willem en Arnaud kwamen in contact met de impressionante basnoten van Flor, die daarvoor bij Gsus4 speelde. Na het uiteenvallen van de Snowy White Giants vervolledigden zangeres Louise en drummer Lucas het vijftal. In de vooravond van de opname van hun debuutalbum doet de band haar uiterste best om muziekliefhebbend Leuven en omstreken te bekoren.

19 uur – 19.30 uur
One man Brawl
- One Man Brawl (aanvankelijk actief onder de naam The MA 4) is een jonge groep opgericht door Alexander Doucet. Deze gretig grijnzende gitarist ziet zich versterkt door drommelse drummer Stan "The Man" Vranckx, brallende bassist Tim Segers en een toevallige voorbijganger op zang. Zij voorzien u van bluesrock zoals die hoort te zijn: no-nonsense en luid. Met een niet-aflatende stoet aan catchy gitaarpartijen, brommende bassen en drillende drums hoopt de band u, uw grootmoeder en de verwaarloosde kat van de buren definitief te bekeren tot het heilige Distortionisme. Aangezien 3 leden letterenstudent/toekomstig werkloos zijn, doet de groep onder het motto "it's rock or den dop" een aanval op uw zintuigen en empatisch vermogen.

19.45 uur – 20.15 uur
Déja Vu
–De zangers van het gemengd koor Dauwgard zijn opgegroeid met de albums van Crosby, Still, Nash and Young. Vooral met Déjà Vu. Laat dit dan de titel zijn voor een korte set met enkele songs hieruit, aangevuld met covers. Dauwgard wordt voor de gelegenheid versterkt door twee jonge zangeressen: Lieselotte Vereecke en Marie Bogaert. En verder: Bart Vereecke, gitaar, Jasper de Coninck, piano, Pieter Taccoen, basgitaar o.v., Pieter Vereertbrugghen, drum.

20.40 uur – 21.10 uur
Roselien
– Deze klassiek geschoolde pianiste ontdekte het componeren op 12-jarige leeftijd. Ondertussen won ze de Melkrockrally en het jonge wolven concours in 2011. Haar eerste EP en single konden steeds op goede commentaren rekenen. Ze brengt een eigenzinnige sound, met haar stem haalt ze je onderuit en weet ze de luisteraar te prikkelen en uit te dagen.

21.30 uur – 22 uur
The Love compartment Solo
– Tom Van de Goor bracht met zijn band The love compartment in februari 2015 een sprankelend debuutalbum uit, een indie-popplaat for all seasons. Hun nieuwe single ‘Doreen’ kreeg al airplay op Radio 1 en een andere song van hun nieuwe plaat werd ook al geplugd door Radio 2. Op lokale helden brengt hij een akoustische selectie van hun net verschenen debuutplaat. Een mooie afsluiter van de eerste editie van lokale helden!

Zak na deze optredens zeker af naar JH De Molotov voor ons lokaal DJ – talent. Van 22u tot de vroege ochtend zorgen DJ’s Thieme, Mitro, Eulogy, Synik en José T-Room voor de nodige beats.
22u - 23u 00: DJ Thieme
23u - 24u 30: DJ Mitro - genre: electro house, tech house)
24u 30 - 2u : Eulogy - alternatieve hiphop
02u - 03u 30: Synik - dnb met hiphopinvloeden
03u 30 - ... : José T-Room - house, future garage

Praktisch?
Locatie- optredens lokale helden in Wildemanspark, afterparty in JH De Molotov
Parking – fietsenparking in het Wildemanspark, met de auto kan je terecht op de openbare parkings.
Drank – de crew van Wild in’t park zorgt ervoor dat je kan genieten vergezeld van een drankje

Eten – geniet van een (h)eerlijke BBQ met vlees van hoeveslagerij Ten Halve. Voor €15 kan je aanschuiven voor 3 stukken vlees, een heerlijk groentebuffet en een gratis drankje. Kinderen -12j betalen maar €10.
Je kan ‘s avonds gewoon aanschuiven zolang de voorraad strekt. Wil je zeker zijn? Reserveer jouw bbq pakket via www.herent.be/lokalehelden

Lokale Helden ism GC De Wildeman, Cultuurraad Herent en poppunt
meer info en details op www.herent.be/lokalehelden


Uitgelichte projecten

Alle projecten

Met Planidoo organiseer je heel gemakkelijk zelf een super leuk event.