Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home

Wat is Planidoo?

Inhoudsopgave

  Vlaanderen heeft een rijk verenigingsleven maar ook een hoog regulitis gehalte. Er komt dan ook heel wat bij kijken als je een vrijetijdsactiviteit of evenement organiseert.

  Nog niet zo heel lang geleden werden bijna "alle" activiteiten en evenementen georganiseerd door verenigingen met een rijke geschiedenis en background maar dat is minder en minder het geval. Zoals Joris Piot terecht opmerkt in z'n boek Eat! Love! Volunteer! is meer dan 60% van de vrijwilligers en bestuursleden tussen 50 en 70 jaar oud. Veel mensen willen nog wel zich inzetten voor een bepaald evenement maar alsmeer minder sluiten ze zich aan bij een vereniging.

  Voor iedereen die wil organiseren, plannen en doen, is er nu Planidoo <plan-i-doe> van 2DS vzw. 2DS vzw werd in 2014 opgericht met de hoge ambitie om alle informatie te verzamelen en gratis beschikbaar te stellen voor al wie organiseert. Of je nu aangesloten bent bij een grote of kleine vereniging of het volledig op eigen houtje met enkele vrienden regelt. Planidoo staat voor je klaar. Je geeft enkel het type event in en de locatie en we tonen je in je werkomgeving de relevante informatie voor dat type event in die gemeente en enkel voor dat type event in die gemeente. Het is een monnikenwerk maar we hopen dit tegen eind 2017 volledig klaar te hebben. 

  Hoe werkt het?

  Je registreert je op Planidoo. Je maakt een nieuw project aan en geeft type evenement én locatie in.

  Je nodigt je mede-organisatoren uit via de Teamtool. Zij aanvaarden de uitnodiging en registreren zich ook. Nu kan je echt online gaan samenwerken.

  Je maakt een takenlijst op en verdeelt de taken met deadline onder de teamleden. Je bespreekt voorstellen, locaties, ideeën, thema’s, enz samen in de Chat. Alle documenten zoals planningen, werkschema’s, begrotingen, materiaallijsten, enz bewaar je veilig online op Planidoo zodat iedereen ze kan zien én ze nooit meer verloren kunnen gaan. Ken je het gevoel als je harddisk crasht of het USB stickje met de planning kwijt is?

  Planidoo heeft een "responsive design" zodat je het kan gebruiken met eender welke browser, tablet of smartphone zonder app. Zo kan iedereen altijd en overal bij alle informatie.

  En dat is niet alles! Telkens als één van je teamleden op Planidoo actief is geweest, word je via meldingen op de hoogte gebracht. Zo blijf je altijd up-to-date.

  Wil je alle features van Planidoo eens in detail bekijken dan kan dat hier

  Foto tentoonstelling

  Tools

  We helpen je op weg met een heleboel tools waarvan je gebruik kan maken:

  Documenten

  Heb je een zetje nodig bij het opmaken van planningen, materiaallijsten, sponsordossiers, de begroting en andere documenten? Geen nood, want Planidoo heeft voor jou oa:

  Je kan natuurlijk ook je eigen documenten op basis van deze of andere uploaden en verder gebruiken. Alle afgesloten contracten bewaar je meteen op Planidoo. In alle veiligheid. Enkel jij en je team dat je uitgenodigd hebt voor dit project kunnen de documenten zien en gebruiken.

  Informatie

  Planidoo is tenslotte ook jouw bruisende bron van nuttige informatie die je kan doorzoeken maar die je ook wordt aangeboden op basis van het type evenement waar je organiseert en op basis van de locatie. Het is tenslotte 2017 en wat de regels zijn in een andere gemeente of stad dan die waar je organiseert, heeft geen belang.

  Waar vind je vrijwilligers, een geschikte locatie, een band of dj of het nodige materiaal? Wat moet je weten over geluidsnormen, Sabam en andere auteursrechten, alcohol schenken en brandveiligheid? Welke vergunningen moet je aanvragen voor het type evenement in de gemeente waar je organiseert op basis van de locatie? Welke verzekering is nuttig? Hoe zit het nu weer met de vrijwilligerswetgeving en op welke manier en hoeveel mag je je medewerkers betalen? Op deze en andere vragen vind je het antwoord op Planidoo.

  Buurtfeest

  Zoals je merkt is aan alles gedacht om je te helpen om van je activiteit een feest te maken. Althans dat denken wij toch. Meld het ons gerust via het "oranje vraagtekentje" rechts onderaan deze (en elke andere) pagina op planidoo.be als je een idee of suggestie hebt om Planidoo te verbeteren.

  Heb je nog vragen of zit je met een probleem? Wij bieden je EHBO Eerste Hulp Bij Organiseren ;-) ! Nodig een Planicoach uit voor je project en hij helpt je met plezier verder. Natuurlijk kan je ook altijd aankloppen bij de andere Planidoo’ers via het Forum. Zo maken we samen van organiseren een fluitje van een cent!

  Ben jij een vat vol wervelende ideeën voor toffe activiteiten in jouw buurt, van rommelmarkten of buurtfeesten tot liefdadigheidsacties of uitstappen? Help jij elk jaar om leuke quizzen, concerten of fuiven op poten te zetten in het jeugdhuis? Of ben je dol op het organiseren van lezingen, cursussen, workshops of tentoonstellingen? Bij de organisatie van om het even welke vrijetijds- of culturele activiteit is Planidoo gratis jouw steun in de rug.

  Ondertussen zijn er al meer dan 3300 gebruikers op Planidoo en worden we elke maand door bijna 10.000 bezoekers bezocht!

  Tips

  1. Planidoo - 2DS vzw

   Stop met zoeken naar informatie, gebruik Planidoo, hét gratis online platform waarmee de organisatie van vrijetijdsactiviteiten en evenementen met familie, vrienden, buren en/of vereniging gesmeerd loopt. Super handig én eenvoudig. 

   Doe meteen mee!

   Eerst wat meer weten over Planidoo? Ontdek hier de TOOLS om van jouw evenement een grandioos succes te maken.